Yin-joogalla lisää lempeyttä ja läsnäoloa arkeen

Yin-joogalla lisää lempeyttä ja läsnäoloa arkeen

Yin- jooga on lempeää joogaa, jossa keskitytään tekemisen sijaan olemiseen ja oman kehon kuunteluun. Yin- joogan juuret ulottuvat tuhansien vuosien taakse kiinalaiseen lääketieteeseen, taolaiseen filosofiaan, perinteiseen joogaan ja aasialaisiin kamppailulajeihin. Kuitenkin yin- jooga sellaisena kuin me sen tänä päivänä tunnemme, on melko tuore joogamuoto, joka on saanut alkunsa 1980-luvulla Amerikassa. Yin- jooga kasvattaa suosiotaan vuosi vuodelta, eikä se ole ihme. Moni meistä kaipaa rauhoittumista ja pysähtymistä arjen kiireiden keskelle ja yin- joogan avulla on mahdollista harjoittaa sekä kehoa että mieltä.


Yin-jooga edistää terveyttä ja hyvinvointia usealla eri tavalla. Yin-joogan avulla voidaan ylläpitää ja kehittää liikkuvuutta, keskittyen erityisesti niveliin, jänteisiin, nivelsiteisiin ja sidekudoksiin sekä parantaa kehon nestekiertoa. Yin-joogaharjoitusten avulla voidaan rentouttaa ja rauhoittaa mieltä, lisää itsetuntemusta ja vaikuttaa parasympaattiseen hermostoon, jonka seurauksena stressi ja ahdistus sekä kehon kireydet ja jäykkyydet voivat vähentyä. Myös hengitys on aina olennainen osa harjoitusta ja yin-joogan harjoittamisen myötä voit huomata, kuinka hengittäminen rauhoittuu ja syventyy.


Yin-joogaharjoituksessa kiire ja tavoitteellisuus jätetään maton ulkopuolelle. Yin-jooga-asanoille eli asennoille annetaan paljon aikaa ja yhdessä asanassa pysytään keskimäärin viiden minuutin ajan. Jokainen asana rakennetaan huolellisesti, omaa kehoa ja mieltä kuulostellen, jotta harjoitus palvelee sinua parhaalla tavalla juuri tässä hetkessä. Harjoituksen tarkoituksena ei ole varsinaisesti venyttää lihaksia, vaan antaa kehon hiljalleen antautua ja rentoutua alustan kannateltavaksi, jonka kautta saamme lisää tilaa keholle ja mielelle sekä mahdollistamme energian virtaamisen kehossa. Asanoiden aikana keskitymme tarkkailemaan kehon ja mielen viestejä lempeästi kuunnellen ja hyväksyen.

Eksyin itse aikanaan yin- joogan pariin vähän vahingossa, mutta se vei minut mukanani välittömästi. Yin-jooga harjoitus tuntui lempeältä ja myötätuntoiselta halaukselta, joka antoi luvan päästää irti suorittamisesta ja tuntui siltä, kuin olisin palannut jonkin äärelle, jonka olin kadottanut – ehkä itseni. Näin jälkeenpäin ajateltuna, en usko, että mitään oli kateissa, mutta arjen kiireiden keskellä, olin vain kadottanut kyvyn pysähtyä ja kuulla, mitä keho ja mieli yrittävät kertoa.

Jos yin-joogalla voisi olla paikka sinun arjessasi, toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi mukaan Kotitreenijengin YIN-tunneille. Tule kokeilemaan, mitä yin- jooga voisi tarjota juuri sinulle. Ehkä olet vain yhden harjoituksen päässä levollisemmasta olosta, positiivisemmasta fiiliksestä ja elinvoimaisemmasta
sinusta! <3

Terkuin Iina, YIN joogaohjaajasi

Tule mukaan kevään 2024 YIN valmennukseen täältä: https://kotitreenijengi.fi/collections/teemavalmennukset/products/yin-jooga

Kokeile YIN tuntia tallenteelta (4,50€): https://kotitreenijengi.fi/collections/yin/products/yin-joogaharjoitus-60min