Voimatreeni - Valmentaja Iinan lempitreeni

Voimatreeni - Valmentaja Iinan lempitreeni

Kotitreenijengissä me panostetaan monipuoliseen kotona treenaamiseen ja siksi meidän viikon treenit painottuvat eri osa-alueisiin: voimaan, liikkuvuuteen ja syketreeniin. Kuitenkin asiakkailla sekä valmentajilla on omia lempitreenejä.

Tässä blogissa kuulemme valmentaja Iinan lempitreeneistä Kotitreenijengissä:

Mikä on sun lempitreeni ohjata tai tehdä itse Kotitreenijengissä? 

Tykkään meidän kaikista kotitreeneistä (voima-, syke- ja kevyempi voima + liikkuvuus -treeni), mutta jos yks pitäis valita, niin tällä hetkellä maanantain voimatreenit on mun lemppari. On ihana päästä aloittamaan uutta viikkoa yhdessä, ja koko viikko lähtee ihan eri energioilla liikkeelle, kun sen pääsee starttaamaan liikkumalla. 

Jos mulla ei ole maanantaisin treenin vetovuoroa tai en oo etukäteen päättänyt, että osallistun liveen, mulla tuppaa aina venymään viikon eka työpäivä niin pitkäksi, että töiden ja koiran lenkityksen jälkeen sulaudun sohvalle loppuillaksi :D

Mikä on parasta voimatreeneissä?

Koen, että voimatreenit tasapainottaa omaa treeniviikkoa kivasti tällä hetkellä muun liikkumisen ja ohjaustöiden ohessa ja lisäksi se fiilis treenin jälkeen, kun lihaksissa tuntuu ihana raukea väsymys, on ihan paras tunne! Treenien jälkeen parasta on se hyvä fiilis ja euforinen olo, ja se vielä kertaantuu treenien ohjaukseen jälkeen, kun saa lukea kotitreenijengiläisten fiiliksiä treenien jäljiltä.

Voimatreeneissä motivoi se, kun huomaa, että pystyy tekemään jonkun liikkeen isommilla painoilla tai huomaa, miten liikkeen tekeminen sujuu paremmin, kun on tehnyt oheen myös liikkuvuustreeniä. 

Sen lisäksi musta on aivan ihanaa suunnitella voimatreenejä, etsiä ja kokeilla uusia liikeyhdistelmiä, unohtamatta kuitenkaan niitä "perusliikkeitä", joiden kohdalla saa ripustaa aivot narikkaan ja antaa vaan mennä.


Tuleeko mieleen erityistä lempparitreeniä erilaisista voimatreeneistä?


Tykkään ihan perinteisestä kokovartalocircuitista, jossa toistoja tehdään aikaa vastaan - tehokasta ja hauskaa! Sen lisäksi on pakko sanoa kumpparitreeni, koska se yllättää aina tehokkuudellaan!


Mikä on sun lempitreeniväline?

Lemppariväline mulla on käsipainot sekä kumppari. Käsipainot, koska  niiden kanssa eri liikevariaatioita voi keksiä loputtomasti! Kuminauha menee nyös mun listalla korkealle, niin simppeli väline, jolla saa uskomattoman poltteen aikaseksi + kumpparia voi käyttää monessa liikkeessä myös apuna.


Jos teet Kotitreenijengin treenejä vapaa-ajalla, päädytkö tekemään sun lempitreenin tallenteelta vai päivän livetreenin? 

Pyrin tekemään treenejä myös vapaa-ajalla, toki vaihtelee aika paljon sen mukaan, kuinka paljon mulla on muita ohjattavia tunteja viikossa. Ohjaaminen on musta ihanaa ja nautin siitä kovasti, mutta koen, että on valtavan antoisaa osallistua myös muiden vetämiin treeneihin. Sitä on hankala selittää, mut siinä on jotain spesiaalia, kun tekeekin treeniä ihan vaan itselleen (vaikka tavallaan mikään ei muutu 😁).

Sen lisäksi musta on ihanaa oppia muilta ja muiden ohjauksen kautta välillä löytääkin ihan uusia oivalluksia tuttuihinkin liikkeisiin tai huomaa, että omassa tekniikassa on parannettavaa. Meidän treeneihin pyrin osallistumaan pääosin livenä, mutta etenkin lauantain kevyempää voima- ja liikkuvuustreeniä tulee toisinaan tehtyä tallenteeltakin!

 

Terveiset:

Voimatreenien merkityksestä haluisin vielä nostaa sen esiin, että niiden vaikutuksesta meidän hyvinvoinnille on niin monipuolisia hyötyjä, että toivon, että jokaisen viikkoon mahtuisi myös voimatreenejä ☺ Koitan aina myös miettiä voimatreenejä toiminnallisesta näkökulmasta.

Sen vuoksi, että oon tehnyt voimatreenejä, voin nauttia ulkoilusta luonnosta monipuolisesti vaihtelevassakin maastossa, kun alaraajoissa on voimaa ja jaksan ja pystyn kipuumaan vaikka tunturin huipulle ja laskeutumaan sieltä alas. Jaksan kantaa painavammatkin kauppakassit, saan avattua säilykepurkit, jaksan nostella ja leikkiä siskontytön kanssa ja olo on energinen ja jaksan innostua arjessa.

Sen lisäksi voimatreenit näkyvät muissa itselle tärkeissä lajeissa, esim. joogassa, padelissa ja tanssissa. Mun tavoitteena on, että (voima)treenit pysyvät matkassa koko elämän ajan, jotta jaksan ja pystyn tekemään niitä asioita, jotka on itselle merkityksellisiä ❤

 

INNOSTUITKO?

Maanantain voimatreeni kuuluu jokaiseen (LITE, BASIC, POWER) treenijäsenyyteen. Tule mukaan nauttimaan voimatreeneistä meidän kanssa: https://kotitreenijengi.fi/collections/treenijasenyydet